x تبلیغات
شیمی با ما

فسفریک اسید در مقایسه با اسید سولفوریک

 قدرت یک اسید با عددی به نام ثابت تعادل تفکیک اسید تعیین می شود. اسید سولفوریک یک اسید قوی است، در حالی که اسید فسفریک یک اسید ضعیف است. به نوبه خود، قدرت یک اسید می تواند نحوه انجام تیتراسیون را تعیین کند. از اسیدهای قوی می توان برای تیتراسیون یک باز ضعیف یا قوی استفاده کرد. از طرف دیگر، یک اسید ضعیف تقریباً همیشه آنالیت یا چیزی است که تیتر می شود.

 
اسیدهای پلی پروتیک
اسید پلی پروتیک بیش از یک یون هیدروژن دارد که می تواند به محلول اهدا کند. با افزایش اهدای یون هیدروژن، pH محلول کاهش می یابد. اسیدی تر می شود به عنوان مثال، فرمول شیمیایی اسید سولفوریک H2SO4 است. دوپروتیک است. دارای دو یون هیدروژن است که می تواند به یک محلول اهدا کند. فرمول شیمیایی اسید فسفریک H3PO4 است. تری پروتیک است. دارای سه یون هیدروژن است که می تواند به یک محلول اهدا کند. با این حال، این تعیین نمی کند که آیا آن یون های هیدروژن همه در یک محلول تجزیه می شوند یا خیر. در عوض، باید ثابت تعادل تفکیک اسید را در نظر بگیرید.
 
طبق متن بالا اسید سولفوریک اسیدی قوی و فسفریک اسید ، اسیدی ضعیف است

سدیم هیدروسولفیت در شیمیایی تهران

 هیدروسولفیت سدیم (دی تیونیت سدیم، Na2S2O4) یک عامل احیا کننده ارزان و ایمن است که به عنوان مثال امکان احیای ترکیبات آروماتیک نیترو و دیازونیوم را به آنیلین ها فراهم می کند.

کاربرد ها

از آنجایی که سدیم دی تیونیت محلول در آب است، به عنوان یک عامل کاهنده در برخی از فرآیندهای رنگرزی صنعتی استفاده می شود. در مورد رنگ‌های گوگردی و رنگ‌های vat، یک رنگ غیر محلول در آب را می‌توان به نمک فلز قلیایی محلول در آب (مانند رنگ نیلی) تبدیل کرد.

 

سدیم دی تیونیت همچنین می تواند برای تصفیه آب، تصفیه گاز، تمیز کردن و پاکسازی استفاده شود. همچنین به عنوان یک عامل سولفوناسیون استفاده شده است. علاوه بر صنعت نساجی، این ترکیب در صنایع مربوط به چرم، مواد غذایی، پلیمرها، عکاسی و بسیاری موارد دیگر اغلب به عنوان یک عامل رنگ‌زدایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. حتی در داخل کشور به عنوان یک عامل رنگ‌آمیزی استفاده می‌شود

 

منبع: هیدروسولفیت سدیم

اسید سیتریک و خواص آن

صفحه قبل 1 2 صفحه بعد